Chokladpavlova med amarettogrädde och körsbär

Maffig och lyxig tårta med goda smakkombinationer.

Ingredienser

  • 4 äggvitor
  • 1 krm salt
  • 2½ dl socker
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 2 msk kakao
  • 1 msk majsstärkelse
  • 50 g smält mörk choklad, 70 %
  • 500 g körsbär
  • 1 dl socker
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2-3 msk mandellikör, t ex amaretto
  • Topping
  • Hyvlad mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Vispa äggvitor och salt till ett vitt skum. Tillsätt socker, lite i taget och fortsätt vispa till en fast maräng. Vispa ner vitvinsvinäger. Blanda kakao och majsstärkelse. Rör ner i marängen. Rör försiktigt ner smält choklad.
    3. Bred ut marängsmeten till en rund botten, ca 20 cm i diameter, på en bakpappersklädd plåt. Ställ in i mitten av ugnen och sänk värmen till 125 grader. Grädda ca 1 ½ timme, tills marängen är hård på ytan men fortfarande lite seg i mitten. Stäng av ugnen och låt stå kvar på eftervärmen.
    4. Blanda körsbärs, socker och citronjuice i en kastrull. Låt koka på svag värme ca 10-15 minuter, till en fast kompott. Låt svalna. Vispa vispgrädde. Rör ner vaniljsocker och mandellikör.
    5. Toppa pavlovan med grädden, körsbären och hyvlad mörk choklad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben