Toscaaprikoser med lättvispad amarettogrädde

Serverar: 6 portioner

Ljuvlig dessert med knäckig tosca smak och sötsyrliga aprikoser som förenas i en smakexposion.

Ingredienser

  • ½ dl flytande smör och rapsolja
  • ½ dl strösocker
  • 50 g flagad mandel
  • 420 g aprikoser från burk
  • Tillbehör
  • 2 dl lättvispad grädde
  • Ev 1 msk amaretto
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda smör och socker i en kastrull. Låt koka 2 minuter och tillsätt mandeln.
    2. Låt aprikoserna rinna av och lägg dem i en ugnssäker form eller i portionsformar. Klicka på mandelsmeten. Gratinera mitt i ugnen i ca 5-7 minuter eller tills toscasmeten fått färg. Servera med den vispade grädden.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    MiciSays 6 maj 2013

    Superenkelt och gott! Man behöver inte vara så noga med mängderna av det ena och andra. Nästa gång lagar jag antagligen lite mer toskablandning.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben