Höst Älggryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 2 timmar

Med kantareller & mesost

Ingredienser

  • 1 kg benfritt älgkött
  • 1 morot
  • 50 g rotselleri
  • 1 gul lök
  • Smör
  • Salt
  • Peppar
  • 15 stötta enbär
  • 1 lagerblad
  • 5 dl rödvin
  • 1-2 dl vispgrädde
  • 2 msk mesost eller messmör
  • 300 g kantareller
  • Färsk oregano/persilja
  • Instruktioner

    1. Skär älgköttet i grytbitar. Skala moroten och rotsellerin och skär dem i tärningar. Skala löken och skär den i klyftor.
    2. Smält smör i en gjutjärnsgryta. Fräs älgköttet ett par minuter tills det fått fin färg. Tillsätt lök, rotfrukter och kryddor och låt dem fräsa med någon minut.
    3. Häll i rödvin och låt grytan sjuda under lock i cirka 1 1/2 timme tills köttet är mört.
    4. Tillsätt grädde och messmör. Rensa kantarellerna och fräs dem i smör tills de är vackert gyllene. Vänd ner dem i grytan. Strö över färsk oregano eller hackad persilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben