Höstgryta med fläskfilé, rökt korv eller kabanoss

Alltid omtyckt och lättsam att göra. Den rökta korven ger ett extra "sting" åt grytan.

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé eller mer
  • 1-2 msk margarin
  • 12 gula smålökar (typ schalottenlök)
  • 200 g skivade champinjoner
  • 1 röd paprika i bitar
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 ½ dl vatten
  • ½ buljongtärning eller fond
  • Ca 100 g rökt korv eller kabanosstyp
  • 1 dl smalskivad smörgåsgurka
  • 2 dl grädde
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skär filén i 2 cm tjocka skivor och bryn dessa, salta,peppra och tag upp dom. Skala och dela lök, svamp och paprika. Fräs detta och pudra över mjölet. Rör ner purén, vatten och buljongen. Koka några minuter. Skär korven i bitar och lägg i grytan samt köttet och gurkan. Häll i grädden och låt allt puttra i 5 min.
    2. Smaka av med salt och peppar. Servera med ris eller potatis och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    miks89 28 december 2010

    Ska fläskfilén stekas och läggas ned i grytan i hela skivor, eller ska köttet tärnas?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben