Höstgryta med fläskkött, paprika och vitkål

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 30 minuter

Jättegod och fyllig smak. Passar bra att bjuda släkt och vänner på i höstkylan.

Ingredienser

  • 400 g färskt benfritt fläskkött av bog eller skinka
  • 2 msk smör
  • 1-2 paprikor
  • 1 ½ dl vatten
  • ½ tsk torkade tomato flakes, behövs ej
  • 3 dl finstrimlad vitkål
  • Persilja
  • Salt
  • Peppar
  • ½ tsk paprikapulver
  • 1-2 syrliga äpplen
  • Instruktioner

    1. Skär fläskköttet i skivor eller strimlor. Hetta upp en stekpanna och bryn köttet. Krydda med salt och peppar.
    2. Lägg över i en stor gryta (där även grönsakerna skall få plats). Kärna ur och strimla paprikorna och lägg dem över det brynta köttet och rör om.
    3. Häll vattnet i stekpannan och vispa ur pannan och häll skyn över köttet och paprikan i grytan. Krydda med paprikapulver. Koka ca 10 min.
    4. Strimla vitkålen fint under tiden. Skala 1-2 äpple och skär i bitar. Lägg i vitkål och äpple i grytan och låt koka ytterligare 10 min. Klipp över rikligt med persilja.
    5. Serveringstips! Gott att servera till, är varm bulgur eller nykokt potatis, skivade tomater eller valfri sallad. Smaklig spis.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben