Höstig köttgryta

Serverar: 4 portioner

Fantastisk god och enkel gryta. Kan tillagas med olika sorters kött. Avnjut med potatis i alla former, ris eller varför inte cous-cous.

Ingredienser

  • ca 600 gr grytbitar av lamm eller vilt så som rådjur och/eller hare
  • 1-2 msk smör eller margarin
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 pepparfrukt Obs! Stark
  • 2 gula lökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 3 lagerblad
  • 1 msk chilisås
  • 2 dl rödvin
  • salt och peppar
  • 1 brk kidneybönor
  • 4 tomater
  • Instruktioner

    Stek köttet i mindre bitar. Krydda. Hacka peppar (små bitar), lök och vitlök. Stek med en stund. Lägg i lagerbladen och chilisås, häll på vin. Salta o peppra. Låt puttra i ca 1 1/2 timma. Häll i bönorna och tomaterna(ev. skållade). Låt puttra ytterligare 1/2 timma.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    4

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Nu är det gryttider
    Jag är egentligen en utpräglad sommarmänniska som njuter av värmen och...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben