Smakrik och väldigt god. Och såsen blir helt underbar.
Smaklig måltid.
Ingredienser
1 kg skinkstek utan ben
2 äpplen
2 gula lökar
4 morötter
4 torkade katrinplommon
Salt
Svart peppar
Vitpeppar
3 dl vatten
3 dl grädde
Brun majzenaredning
Instruktioner
Bryn skinksteken runt om i en gryta.
Krydda.
Skala morötterna, löken och äpplena.
Dela sedan i mindre bitar och lägg i grytan tillsammans med vatten och katerinplommon.
Låt sedan puttra i en och en halv timma.
Ta sedan upp steken och låt den ligga och vila i ca 5 minuter innan den skärs upp.
Under tiden, sila stekskyn fri från lök, morötter, äpplen och katrinplommon (spara).
Koka sedan upp stekskyn och tillsätt grädde, red av och ev. krydda mer med salt och peppar.
Lägg steken på ett uppläggnignsfat och garnera runt om med lök, morötter, äpplen och katerinplommenen från den av silade skyn.
Har provat den här steken med den underbart goda såsen.Tack för receptet Mvh Ingegerd.
Lunchdax10 november 2010
Här var det delade åsikter. Föräldrarna tyckte den var väldigt god ("gammal svensk hederlig mat som på 70talet"), lillebror OK och medan jag inte alls gillade den. Jag tyckte att steken i sig var ok men aningen smaklös och konstig tråkig smak. Såsen som jag gjorde på vanlig mjöl-redning utan grädde blev lite sur - pga frukterna/grönsakerna?? Fast de andra tyckte inte den var sur utan "som den ska".
Så sammanlagt: föräldrarna ger en 4a, lillebror en 3a och jag bara en 2a. Det blir då en 3a i betyg. Ett tips från mina föräldrar är att ha till stekta äppelbitar med salt o peppar.
ROSJA11 november 2010
Väldigt gott!
Kommer att använda mig av receptet fler gånger.
Haw16 augusti 2011
Underbar sås blev det men jag tyckte att köttet var en aning smaklöst. Skulle gärna klappat in med lite kryddor som fått stå en stund så kanske det hade smakat mera. Men jag kommer säkert testa igen.
maggan1231 februari 2015
Det blev en supergod sås, jag tog 8 katrinplommon, lite köttbuljong i pulverform och lite soja för färgens skull, jag kommer att göra denna rätt fler gånger.
Har provat den här steken med den underbart goda såsen.Tack för receptet Mvh Ingegerd.
Här var det delade åsikter. Föräldrarna tyckte den var väldigt god ("gammal svensk hederlig mat som på 70talet"), lillebror OK och medan jag inte alls gillade den. Jag tyckte att steken i sig var ok men aningen smaklös och konstig tråkig smak. Såsen som jag gjorde på vanlig mjöl-redning utan grädde blev lite sur - pga frukterna/grönsakerna?? Fast de andra tyckte inte den var sur utan "som den ska". Så sammanlagt: föräldrarna ger en 4a, lillebror en 3a och jag bara en 2a. Det blir då en 3a i betyg. Ett tips från mina föräldrar är att ha till stekta äppelbitar med salt o peppar.
Väldigt gott! Kommer att använda mig av receptet fler gånger.
Underbar sås blev det men jag tyckte att köttet var en aning smaklöst. Skulle gärna klappat in med lite kryddor som fått stå en stund så kanske det hade smakat mera. Men jag kommer säkert testa igen.
Det blev en supergod sås, jag tog 8 katrinplommon, lite köttbuljong i pulverform och lite soja för färgens skull, jag kommer att göra denna rätt fler gånger.