Höstpytt med falukorv och nötkött

Serverar: 4 portioner

Med smak av hösten. En modern pyttipanna som är lätt att variera. Här med trattkantareller, kidneybönor, falukorv och nötkött.

Ingredienser

  • 8 normalstora kokta potatisar
  • 200 g mager falukorv
  • 200 g nötkött
  • 2 gula lökar
  • 1 morot
  • 200 g rödkål
  • 2 dl trattkantareller
  • 1 dl kokta kidneybönor
  • 0,5 dl Green garlic (se nedan)
  • Smör eller olja till stekning
  • Salt
  • Peppar
  • Ev pepparrot
  • Ev ägg
  • Green garlic
  • 8 vitlöksklyftor
  • 1 dl gröna urkärnade oliver
  • 1 dl vatten
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 dl citronsaft
  • 1,5 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Skiva potatisen. Tärna korven och köttet smått. Finhacka löken. Skiva moroten i tunna slantar och strimla rödkålen.
    2. Stek potatisen, kantarellerna, moroten, kålen och löken på medelvärme i 8-10 minuter. Tillsätt korven, kidneybönorna och köttet. Stek i 4-5 minuter.
    3. Häll i green garlic och blanda ordentligt. Låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar.
    4. Servera med riven pepparrot och stekt ägg.
    5. Green garlic: Mixa alla ingredienser med handmixer eller matberedare. Green garlic passar även bra till kyckling, bulgur och pastasallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben