Hokifilé med broccolimos

Serverar: 4 portioner

Moset är även gott till kött, korv eller kyckling. 460 kalorier per portion 44 g protein 9 g fett 49 g kolhydrater

Ingredienser

  • 600 g hokifilé
  • 2 burkar körsbärstomater, á 400g
  • ½ msk råsocker
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 krm mald svartpeppar
  • Broccolimos
  • 750 g potatis
  • 100 g broccoli
  • 3 dl mjölk
  • 75 g ädelost
  • ½ tsk salt
  • 1 krm mald vitpeppar
  • Tillbehör
  • 100 g rårivna morötter
  • Instruktioner

    1. Halvtina hokifilén i mikron. Skala och skär potatisen i bitar. Koka den i vatten. Dela broccolin i små buketter och låt koka med potatisen när ca 3 minuter återstår av koktiden. Häll av vattnet, tillsätt mjölken och mixa till mos. Smula ner ädelosten och smaka av med salt och peppar.
    2. Värm tomaterna med råsocker, vatten, salt och peppar i en traktörpanna. Skär fisken i 8 rejäla bitar och låt dem koka försiktigt på svag värme i tomatsåsen under lock ca 5 minuter.
    3. Servera fisken i tomatsås med broccolimos och rivna morötter.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    16

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben