Honungs-, apelsin- och chiliglacerade revbensspjäll

Mycket goda revbensspjäll som jag bl a hade till jul, men går även bra till vardagsmaten.

Ingredienser

  • 500 g revben
  • 1 dl apelsinblomshonung
  • 1 röd chili
  • ½ dl apelsinjuice, koncentrerad
  • 1 gul lök, delad
  • 1 msk salt
  • 2 stjälkar blekselleri
  • Instruktioner

    1. Lägg ner revbensspjällen i en kastrull med saltat vatten och koka dem möra tillsammans med gul lök och selleri. Det tar cirka 2 timmar.
    2. Mixa honung, chili och apelsinjuice slätt.
    3. Sätt ugnen på 220 grader när cirka 30 minuter återstår av koktiden.
    4. Lyft upp revbenen och lägg dem på en plåt, pensla med honung/chili-glacen.
    5. Ställ in i ugnen och glacera dem cirka 20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    vanillalover 24 april 2011

    Undrar om det går att göra med "vanlig" honung oxå? Mvh Marie

    Mikkos40 25 april 2011

    Det går säkert bra,har inte själv testat.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben