Honungsbananer med apelsingrädde

Serverar: 4 portioner

Lättlagad efterätt.

Ingredienser

  • 4 stora bananer
  • 100 g smör
  • 1 dl akaciehonung
  • 1 apelsin
  • 2 krm malen ingefära
  • 12 valnötskärnor
  • Apelsingrädde
  • 2 dl vispgrädde
  • Rivet skal av 1 apelsin
  • Instruktioner

    1. Tvätta apelsinen och riv skalet fint. Pressa saften ur apelsinen. Vispa grädden och smaksätt den med det rivna apelsinskalet. Låt den stå i kylskåp tills den skall serveras.
    2. Skala bananerna och klyv dem på längden. Smält smöret i en stekpanna. Tillsätt honungen och ca 2 msk pressad apelsinsaft. Rör om och låt saften koka in. Späd med ytterligare ett par msk apelsinsaft och strö över ingefäran.
    3. Lägg i bananerna med den skurna sidan neråt. Sänk värmen och låt bananerna sjuda mycket sakta utan lock i ca 10 minuter. Ös då och då.
    4. Lyft försiktigt upp bananerna med en stekspade så att de inte går sönder och lägg dem på ett varmt serveringsfat. Häll över såsen och garnera med valnötskärnor. Servera de heta bananerna omedelbart med den iskalla apelsingrädden.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben