Honungsglaserad vildsvinsstek

Serverar: 4-6 portioner

Smålands nya landskapsrätt

Ingredienser

  • 1 kg karré i bit av vildsvin eller tamgris
  • 15 enbär
  • 2 msk socker
  • 2 tsk salt
  • 2 dl rött vin
  • 2 dl lingon
  • 3 kvistar rosmarin
  • ½ dl flytande honung
  • smör
  • salt och peppar
  • Instruktioner

    1. Låt lergrytan ligga i blöt minst 15 minuter. 2. Stöt enbären i en mortel. Blanda med socker och salt. Gnid in i köttet med det. 3. Torka av lergrytan och lägg i köttet. Tillsätt vin, 1 dl lingon och rosmarin. Ringla honung på köttet. Lägg på locket. 4. Ställ in i kall ugn. Sätt ugnen på 150°C. Tillaga ca 2 1/2 timme, tills köttet är mört. 5. Ta upp köttet. Lyft upp rosmarinkvistarna och kasta dem. Häll skyn i en kastrull. Låt steken vila under lock ca 15 minuter. 6. Koka ihop skyn till en simmig konsistens. Sila av lingonen. Vispa i 2 msk smör och rör ner 1 dl nya lingon i såsen precis före servering. 7. Skär köttet i skivor och häll över såsen. Servera gärna med ett potatis­ och palsternacksmos med persilja i. Kokta haricots verts frästa med lite hackad schalottenlök i smör passar också bra till

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    stbcn1122 5 mars 2012

    Provade ditt recept igår, blev mycket gott med många smaker. Jag gjorde såsen lite gräddig inte så nyttigt men gott. du får en 5:a av mig

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben