Vildsvinsstek

Serverar: 6-8 portioner

Ingredienser

  • 1½ kg ben- och svålfri skinkstek
  • salt
  • svartpeppar
  • paprikapulver
  • malen koriander
  • matfett , att steka i
  • 1 morot
  • 1 liten gul lök
  • 1 liten knippa persilja
  • 2 lagerblad
  • 1 påse ca 60 g valnötskärnor
  • 2½ dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 msk soja
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 dl vispgrädde
  • ev vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Gör så här Bind upp steken med hushållssnöre om den inte redan är nätad. Krydda köttet väl runtom med salt, peppar, paprikapulver och koriander. Bryn steken väl runtom i en panna med matfett. Lägg den i en stekgryta och sätt i en stektermometer.
    2. Skär moroten i bitar och skala och klyfta löken. Bryn detta och lägg tillsammans med persiljan runtom steken. Smula lagerbladen och hacka valnötskärnorna. Strö det på steken. Späd med vattnet och smula ner buljongtärningen. Bräsera steken på svag värme under lock tills termometern visar 85°C. Ta upp köttet och låt det vila 15 minuter.
    3. Sila skyn ner i en såskastrull och pressa innehållet mot silen. Tillsätt soja och tomatpuré, späd med grädden och smaka av. Koka ihop såsen eller red den med lite vetemjöl utrört i vatten.
    4. Servera steken med såsen, kokt potatis och gärna brysselkål.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben