Honungskaka med portvin

Serverar: 30 portioner

Härlig kaka till jul!

Ingredienser

  • 1 liten långpanna, ca 22 x 22 cm
  • 4 ägg
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 1 1/4 dl honung
  • 1 tsk bakpulver
  • 240 g (4 dl) vetemjöl
  • 1/2 dl portvin eller punsch
  • Honungsglasyr
  • 2 dl florsocker
  • 1/2 msk honung
  • 1/2 msk hett vatten
  • 1 tsk citronsaft
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
    2. Ljumma honungen en aning så att den blir trögflytande innan den vispas ner i äggpöset.
    3. Blanda bakpulvret i vetemjölet och sikta ner det i smeten. Vänd in mjöl och punsch/portvin i smeten med långa tag med slickepotten tills smeten är väl blandad.
    4. Klä en liten långpanna, cirka 22 x 22 cm, med bakplåtspapper. Häll i smeten och bred ut den med slickepott. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i knappt 175 grader 45–50 minuter. Prova med en sticka. Låt kakan svalna lite i formen innan den får kallna helt på galler.
    5. Honungsglasyr: Rör samman alla ingredienserna. Garnera kakan med honungsglasyren precis före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben