Honungskyckling med grekisk tabbouleh

Serverar: 4 portioner

God kyckling med en underbar bulgursallad som är en riktig höjdare.

Ingredienser

  • 4 msk japansk soja
  • 4 msk flytande honung
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 900 g kycklinglårfiléer
  • 1 tsk salt
  • Bulgursallad
  • 2 dl bulgur
  • 1 ask körsbärstomater, 250 g
  • 1 grön paprika
  • Finrivet skal av 1 citron
  • 3 msk färskpressad citronjuice
  • 1 tsk socker
  • 3 msk olivolja
  • ½ tsk salt
  • ½ paket fetaost, 75 g
  • ½ dl hackad persilja
  • ½ dl finskuren dill
  • 1 burk avrunna, sköljda kikärter, 400 g
  • 1 burk avrunna, sköljda black eye-bönor, 400 g
  • Instruktioner

    1. Blanda soja, honung och citronjuice. Pensla kycklingen med marinaden. Krydda runt om med 1 tsk salt. Lägg i en ugnsform. Ställ mitt i kall ugn. Sätt ugnen på 225 grader och tillaga i ca 30 minuter eller tills klar köttsaft kommer ut.
    2. Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen. Skär tomaterna i fjärdedelar. Dela, kärna ur och tärna paprikan. Blanda citronskal, citronjuice, socker, olivolja och salt i en skål.
    3. Smula ner fetaosten. Vänd ner tomater, paprika, hackad persilja och finskuren dill. Blanda i bönorna. Tillsätt bulgurn och rör om.
    4. Servera tabboulehn till kycklingen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben