Honungskyckling på spett med citron

Serverar: 8 portioner

Kryddig honungskyckling på spett med smakrika grönsaker är lätta och läckra munsbitar som är mycket svåra att motstå.

Ingredienser

  • 4 kycklingbröstfiléer à ca 175 g
  • ½ dl teriyakisås
  • 1 msk honung
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 8 halverade champinjoner
  • 1 rödlök, skuren i klyftor
  • 1 grön paprika, urkärnad, skuren i bitar
  • 1 citron, skuren i åtta klyftor
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingen i munsstora bitar. Blanda teriyakisås, honung och vitlök i en stor skål. Lägg kycklingen, svampen, rödlöken, paprikan och citronklyftorna i marinaden och krydda med salt och peppar. Vänd så att ingredienserna täcks väl av marinad. Täck över med plastfolie och marinera i kylen i en timma.
    2. Hetta upp en grill till medelvärme. Varva kyckling, svamp och grönsaker på åtta spett. Avsluta med citronklyftor.
    3. Lägg spetten på aluminiumfolie på grillen eller på ugnens grillgaller. Grilla 10-12 minuter, vänd spetten en gång varannan minut och pensla dem med marinaden tills kycklingen är genomstekt. Servera varma.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben