Hotta räkor

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Detta är en enkel och god räkrätt som man kan till laga i micron eller på spisen

Ingredienser

  • 1 kg oskalade räkor
  • 1 Gul lök
  • 1 liten röd parika
  • 1 liten gul paprika
  • 5 vitlöksklyftor
  • 5 dl crème fraiche
  • Curry efter smak
  • Instruktioner

    1. Skala räkorna, jag brukar dela på dem så det blir lite mer volym i grytan. Hacka löken och paprikan fint, antingen pressa eller hacka vitlöken. Bryn, eller kör i micron, lök paprika och vitlök tills det mjuknar. Brukar inte ta så många minuter. Häll sedan i creme fraichen, smaka av med curry, när du fått den styrkan du vill ha häller du i räkorna och värmer bara tills dem blivit varma. Akta så att inte räkorna blir sega.
    2. Servera med ris. Vitlök att ta på extra om man vill och extra curry. Jg lagar alltid med extra stark curry men det är så olika hur mycket sting man vill ha i grytan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben