Hovmästarfisk med färskpotatis och babyspenat

Serverar: 4 portioner

Gott med fisk!

Ingredienser

  • 400-500 g varmrökt fisk, t ex kippers eller laxfilé
  • 3-4 msk hovmästar- eller gravlaxsås
  • 2 dl gräddfil
  • 1 msk hackad dill
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1/2 liten rödlök
  • 2-3 msk kapris
  • Instruktioner

    1. Rensa fisken och ta bort skinn och eventuella ben. Lägg fiskbitarna i en form eller fördela direkt på tallrikarna.
    2. Rör samman hovmästarsås- eller gravlaxsås och gräddfil. Tillsätt dill och smaka av salt och peppar. Häll såsen över fisken.
    3. Skala och skiva rödlök ganska tunt och lägg den på rätten. Strö över väl avrunnen kapris.
    4. Servera med kokt färskpotatis, knäckebröd och gärna en sallad av färska späda spenatblad eller mangold med råriven morot, äppelbitar, apelsin och solrosfrö.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben