Hovmästarsås

God sås till gravad lax.

Ingredienser

  • 1/2 dl senap
  • 1 msk strösocker
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm vitpeppar, malen
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl matolja
  • 1 dl dill, hackad
  • Instruktioner

    1. Blanda senap, socker, salt, peppar och vinäger.
    2. Tillsätt oljan droppvis under kraftig omrörning. Såsen ska bli blank och tjock.
    3. Om oljan tillsätts för fort kan såsen lätt skära sig. Rör ner finhackad dill.
    4. Servera såsen till gravad lax.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Dristan 26 juni 2010

    Mycket god och enkel sås!

    Relaterade Artiklar

    Strömming, strömming och sotare...!
    Sommardrömmen för många är att fånga sin egen fisk och tillaga den öve...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben