Serverar: 4 portioner
Tid: 30 minuter
Lyxa till det med det lilla extra!!
Pressa 1/2 citron Skala den andra halvan och skär i små kuber. Häll citronsaften och citronköttet i en kastrull med hälften av smöret, värm upp och låt koka i 3-4 minuter. Håll varm Skär sparrisen i 4 cm stavar och purjolöken i strimlor. Koka sparrisen och purjolöken mjuka i saltat vatten (3-4 min). Häll av vattnet och torka av sparrisen och purjon. Bryn sparrisen och purjon i resten av smöret. Häll i lite av citrus-såsen. Håll varm Salta och peppra hummer och räkor. Hetta upp 2 msk olivolja och lägg i hummerköttet, bryn gyllenbrunt. Lägg ner räkorna och hummerklorna efter 3-4 minuter och låt gå färdigt i 4 minuter. Skär hummerköttet i skivor och lägg i botten på en djup tallrik. Lägg ner räkorna och toppa med sparrisen och purjolöken och hummerklorna. Värm upp citrus-såsen och ringla över anrättningen. Strö över en nypa salt och peppar innan servering. Voila!!