Hummer med citrus-twist

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Lyxa till det med det lilla extra!!

Ingredienser

  • 1 stor citron
  • 2 msk olivolja
  • 180 gr hummerkött
  • 4 hummer klor
  • 16 stora skalade räkor (gärna handskalade)
  • 1 pkt färsk sparris
  • 5 cm purjolök (vita delen)
  • 50 gr smör
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    Pressa 1/2 citron Skala den andra halvan och skär i små kuber. Häll citronsaften och citronköttet i en kastrull med hälften av smöret, värm upp och låt koka i 3-4 minuter. Håll varm Skär sparrisen i 4 cm stavar och purjolöken i strimlor. Koka sparrisen och purjolöken mjuka i saltat vatten (3-4 min). Häll av vattnet och torka av sparrisen och purjon. Bryn sparrisen och purjon i resten av smöret. Häll i lite av citrus-såsen. Håll varm Salta och peppra hummer och räkor. Hetta upp 2 msk olivolja och lägg i hummerköttet, bryn gyllenbrunt. Lägg ner räkorna och hummerklorna efter 3-4 minuter och låt gå färdigt i 4 minuter. Skär hummerköttet i skivor och lägg i botten på en djup tallrik. Lägg ner räkorna och toppa med sparrisen och purjolöken och hummerklorna. Värm upp citrus-såsen och ringla över anrättningen. Strö över en nypa salt och peppar innan servering. Voila!!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben