Kokt hummer från Smögen

Serverar: 2-4 portioner

Tid: 1 timme

Koka gärna hummern dagen före, och låt den dra i sitt spad över natten. Att koka hummer är en konst. Det gäller att inte koka för länge, annars blir hummern seg.

Ingredienser

  • 2 levande hummrar, ca 500 g/st
  • 3 liter vatten
  • 1 knippe dill, gärna krondill
  • 1 dl salt
  • ½ dl socker
  • 1 dl vitt vin
  • ½ citron
  • Instruktioner

    1. Koka upp vattnet och tillsätt salt (vattnet ska smaka riktigt salt) tillsätt socker, vin och citron. Låt koka i några minuter.
    2. Lägg i hummern hastigt med huvudet först och sätt på lock. Koka sakta på svag värme i 8 minuter.
    3. Ställ åt sidan och låt svalna ute i spadet. ( ca 1 timme) Ställ i kylskåp över natten.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4
    4
    3 h 30 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben