Hummer med ingefärssås

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Nyårsmeny

Ingredienser

  • 4 styck Kokt hummer
  • Matbröd (vitt)
  • Grönsaksraita
  • 4 st stora Tomat
  • 1 styck Lime
  • 4 kvistar Dill (färsk)
  • Sås
  • 15 cl Anissprit t . ex . Pernod el . Ricard
  • 2 msk Ingefära (färskriven)
  • 0,5 gram Saffran
  • 1 dl Grädde
  • 200 gram Smör (kallt)
  • 1 msk Hummerfond (konc)
  • Salt
  • svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Bryt loss hummerstjärten och klipp upp skalet. Var försiktig så att inte köttet skadas. Klipp bort skalet på klorna.
    2. Finriv ingefära och limeskal. Finhacka även dillen.
    3. Raita: Koka upp vatten och skolla (lägg i)tomaterna 10 sek. Spola dem i kallt vatten och skala.
    4. Dela dem på mitten och gröp ur kärnhuset. Tärna tomaterna i små fyrkanter. Blanda med limeskal och dill.
    5. Sås: Koka upp anissprit, grädde, fond, ingefära och saffran. Låt småkoka på medellåg värme i några minuter.
    6. Rör ner smör försiktigt, bit för bit, tills allt smör har absorberats av såsen. Salta och peppra.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben