Hummerfond

Serverar: 15 portioner

Tid: 5 timmar

En hemlagad fond är betydligt godare än en färdig på flaska!

Ingredienser

  • Skal och "rester" från ca 10-15 humrar, dvs det som blir kvar när man tagit bort köttet/stjärtar och klor
  • 2 gula lökar
  • 1 purjolök
  • ½ rotselleri
  • 3-4 morötter
  • 15 vitpepparkorn
  • Ca 10 persiljekvistar
  • 100 g tomatpuré
  • Vatten
  • Instruktioner

    1. Börja med att skala alla grönsaker och rotfrukter. Dela upp i ganska stora bitar (dela en morot till ca 3 bitar och resten ungefär samma storlek). Lägg på en stor plåt tillsammans med hummerdelarna och ha på tomatpurén. Ställ i ugnen på 225 grader i ca 15 minuter eller tills allt har fått en mörk färg.
    2. Häll alltsammans i en stor kastrull tillsammans med pepparkorn och persiljekvistar. Häll vatten i kastrullen, när det täcker alltsammans så tillsätt ca 4-5 liter till. Låt detta koka i ca 4-5 timmar och ta bort skummet då och då, sila sedan detta och låt vätskan koka tills du har bra smak på den.
    3. Utmärkt att göra hummersoppa på till exempel.

    Liknande recept

    4
    30 min
    2
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben