Hummersoppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Mums!!!!!

Ingredienser

  • Skalet från 2 humrar
  • 1 hackad gul lök
  • 3 msk matolja
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk cognac
  • 5 vitpepparkorn
  • Salt
  • Peppar
  • 2 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • ½ liter vatten
  • 2 lagerblad
  • Instruktioner

    1. Finhacka hummerskalet i en mortel eller matberedare med kniv. Ju finare bitar desto mer smak.
    2. Skala och hacka löken. Fräs den i oljan i en kastrull.
    3. Tillsätt hummerskal, tomatpuré och cognac. Häll på vatten så att det täcker.
    4. Lägg i lagerblad och vitpepparkorn och låt sjuda 20 minuter. Låt sedan soppan vila en stund.
    5. Sila soppan och koka sedan kraftigt tills det bara återstår cirka 1 deciliter.
    6. Späd med mjölk och grädde och smaka av med salt och peppar och eventuellt lite mer cognac.
    7. Mixa soppan med mixerstav eller i matberedare.
    8. Servera soppan, gärna med lite hummerkött på toppen.

    Liknande recept

    4.3
    1 h
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Jörgens hummersoppa
    Oj, vad folk njöt i vår monter! På Det Goda Köket i Älvsjö i helgen sm...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben