Mums!!!!!
Ingredienser
Skalet från 2 humrar
1 hackad gul lök
3 msk matolja
1 msk tomatpuré
1 msk cognac
5 vitpepparkorn
Salt
Peppar
2 dl grädde
2 dl mjölk
½ liter vatten
2 lagerblad
Instruktioner
- Finhacka hummerskalet i en mortel eller matberedare med kniv. Ju finare bitar desto mer smak.
- Skala och hacka löken. Fräs den i oljan i en kastrull.
- Tillsätt hummerskal, tomatpuré och cognac. Häll på vatten så att det täcker.
- Lägg i lagerblad och vitpepparkorn och låt sjuda 20 minuter. Låt sedan soppan vila en stund.
- Sila soppan och koka sedan kraftigt tills det bara återstår cirka 1 deciliter.
- Späd med mjölk och grädde och smaka av med salt och peppar och eventuellt lite mer cognac.
- Mixa soppan med mixerstav eller i matberedare.
- Servera soppan, gärna med lite hummerkött på toppen.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Jörgens hummersoppa
Oj, vad folk njöt i vår monter! På Det Goda Köket i Älvsjö i helgen sm...