Hummersoppa á la Cider

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Hummersoppa med bröd och färska kryddor blandat med creme fraiche

Ingredienser

  • 1 stor hummer eller två små frysta
  • 1 msk Smör
  • 2 vitlöksklyftor pressade
  • 1 schalottenlök finhackad
  • 1 morot skivad
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 tsk salvia finhackad
  • 1 tsk basilika finhackad
  • 3 msk vetemjöl
  • 5 dl fiskbuljong
  • 2 msk hummerfond
  • 2 dl vitt vin
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 krm cayennepeppar
  • 2 msk cognac
  • ½ tsk Salt
  • Vitt bröd
  • 1 tsk färsk salvia
  • Basilika
  • 2 dl creme fraiche
  • Instruktioner

    1. Rensa hummer/humrar och skär köttet i mindre bitar och lägg undan. Krossa skalen till mindre bitar och fräs i smör i en gryta, rör ned schalottenlök, morot, vitlök, tomatpuré, salvia, basilika och mjöl. Bryn under omröring ca 5 minuter.
    2. Späd med buljong, vitt vin och hummerfond. Låt blandningen koka ca 15 minuter. Sila av soppan och rör ned grädde, creme fraiche, smaksätt med cognac, cayennepeppar och salt.
    3. Lägg i hummerköttet och låt värma, hacka salvia och basilika och blanda ned i creme fraichen och servera med vitt bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben