Ett lättlagat och snabbt bröd utan jäst. Blir ett ganska kompakt bröd men god knaprig skorpa.
Ingredienser
10 dl mjöl
4 tsk bakpulver
1.5 tsk salt
4 dl vatten
Eventuellt
Riven ost
Müsli
Soltorkade tomater
Torkad frukt
Instruktioner
Blanda alla torra ingredienser och tillsätt vatten. Knåda degen. Tillsätt lite mer mjöl om det känns kladdigt. Forma till ett bröd och lägg i brödform smord med olivolja eller bara på bakplåtspapper. Snitta ytan lite med en mjölad kniv och sen In nederst i ugnen i ca 200 grader i ungefär 40-45 min. Känn med sticka när det är klart.
Går att variera med massor av olika smaksättningar och vill man inte ha något man kan skippa det. Flinsgalt ovanpå blir jättegott!
Mmmm, det var jätte gott! =)
Gott och mycket enkelt! Det går snabbt och det är ingredienser som man ofta har hemma. Till och med min kräsna sambo gillade det! : )
Bra "snabb bröd". Smakar inte speciellt mycket naturellt. Tillsätt lite blötlagd torkad frukt, nötter eller lite honung. Tack för bra recept