Idas Bröd

Tid: 50 minuter

Ett lättlagat och snabbt bröd utan jäst. Blir ett ganska kompakt bröd men god knaprig skorpa.

Ingredienser

  • 10 dl mjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 1.5 tsk salt
  • 4 dl vatten
  • Eventuellt
  • Riven ost
  • Müsli
  • Soltorkade tomater
  • Torkad frukt
  • Instruktioner

    1. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt vatten. Knåda degen. Tillsätt lite mer mjöl om det känns kladdigt. Forma till ett bröd och lägg i brödform smord med olivolja eller bara på bakplåtspapper. Snitta ytan lite med en mjölad kniv och sen In nederst i ugnen i ca 200 grader i ungefär 40-45 min. Känn med sticka när det är klart.
    2. Går att variera med massor av olika smaksättningar och vill man inte ha något man kan skippa det. Flinsgalt ovanpå blir jättegott!

    Liknande recept

    4.4
    1 h 10 min
    4-5
    12
    4.6
    1 h 40 min
    2
    28
    4.8
    1 h
    2
    10

    Kommentarer (3)

    Aggeeee 2 april 2009

    Mmmm, det var jätte gott! =)

    sannenystroem 29 augusti 2010

    Gott och mycket enkelt! Det går snabbt och det är ingredienser som man ofta har hemma. Till och med min kräsna sambo gillade det! : )

    Bagar1 15 november 2010

    Bra "snabb bröd". Smakar inte speciellt mycket naturellt. Tillsätt lite blötlagd torkad frukt, nötter eller lite honung. Tack för bra recept

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben