Idrefjällens Chili

Serverar: 4 portioner

Perfekt rätt att laga ute i det fria på Muurikka-häll.

Ingredienser

  • 400 g köttfärs
  • 2 gula lökar, grovhackade
  • 800 g krossade tomater med smak av chili (2 burkar)
  • 410 g kidneybönor (1 burk)
  • 410 g borlottibönor (1 burk)
  • 150 g majs (1 burk)
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 röd chilifrukt, finhackad (eller habanero om du känner dig äventyrlig)
  • Salt
  • Peppar
  • Paprikapulver, starkt
  • Cayennepeppar
  • Formfranska eller brytbröd
  • Instruktioner

    1. Förberedelser: Hacka lök, vitlök och chili. Skölj bönorna väl i kallt vatten.
    2. Bryn köttfärsen med lite matfett, tillsätt löken och låt den fräsa med en stund. Krydda med salt, peppar, paprika och cayennepeppar. Tillsätt vitlöken och chilin och låt det hela fräsa ett tag till.
    3. Häll i burkarna med krossade tomater och låt koka 15 min.
    4. Smaka av köttfärsblandningen med kryddorna, vänd sedan ner bönorna och majsen. Låt alltihop bli varmt. Bönorna får inte koka för länge för då blir de mosiga.
    5. Servera med rostat franskbröd.
    6. Tips: För den som gillar mat med hetta, tillsätt lite extra vitlök och använd habanero istället för chili.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben