Inbakad fläskfilé med lök och ost

Serverar: 4 portioner

Lätt lagad god rätt både till fest och mysiga kvällar.

Ingredienser

  • 1 kavlad smördeg
  • 200 g riven ost
  • 600 gram fläskfile
  • 1 msk matfett
  • salt
  • peppar
  • 1 bonjour vitlöksost
  • 1/2 gul lök
  • 1 burk champinjoner/ eller ca 6 st färska
  • 1 ägg
  • Instruktioner

    Lägg ut smördegen på en plåt och lägg på hälften av den rivna osten i en sträng i mitten. Skiva och stek fläskfilén, salta och peppra. Lägg den sen över den rivna osten. Klicka/bre över vitlöksosten och lägg sen över löken som ni skurit i halvringar. Lägg sen över de skivade champinjonerna och sist resten av den rivna osten. Vik upp smördegen så det blir som en rulle pensla med ägg och tillaga den i 20-25 min i 200 grader. Servera med sallad och någon sorts potatis

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben