Inbakad fläskfilé med varm örtsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Snabb och festlig

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 140 g bacon
  • 1 stor gul lök
  • 4 vitlöksklyftor
  • Salt
  • Peppar
  • Smördeg
  • Sås
  • 2 dl crème fraiche franska örter
  • 2 dl crème fraiche naturell
  • Mjölk
  • Vitlök
  • 10 g smör
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skär fläskfilén i ca 2 cm tjocka skivor, salta och peppra. Stek dom i en stekpanna tills dom har fått en lagom stekyta.
    2. Skiva bacon och fräs till dom lite. Hacka löken fint och pressa vitlöken i en vitlökspress. Blanda ihop löken och vitlöken och fräs lite lätt i en stekpanna.
    3. Kavla ut smördegen och skär den i lagom stora bitar till filén. Lägg en fläskfilé skiva och lite bacon på smördegsbiten, klicka på löken o vitlöken på filén. Vik ihop till ett knyte.
    4. Lägg knytena på ett bakplåtspapper. In i ugnen på 225 grader tills smördegen har fått en gyllenbrun färg.
    5. Häll lite smör i en gryta. Blanda ihop crème fraichen o pressa i en vitlöksklyfta o häll i grytan späd ut med lite mjölk så att såsen inte blir så tjock Salta och peppra.
    6. Servera gärna med kokt potatis och en grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben