Inbakad rökt kalkon med persilja och purjolök

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 45 minuter

Kan användas både som snittar/tilltugg eller huvudrätt tillsammans med en fräsch sallad.

Ingredienser

  • 500 g rökt kalkon (eller skinka och liknande typ smörgåspålägg)
  • 500 g smakrik ost
  • 50 g persilja
  • 15 cm purjolök
  • Vitt bröd motsvarande ca 8 skivor färdigskuren fralla, typ till att rosta
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 dl grädde
  • 3 dl creme fraiche eller turkisk yoghurt
  • Instruktioner

    1. Skär kalkonen och purjon i små bitar. Riv osten Blanda detta tillsammans med persilja, salt och svartpeppar. Riv små bitar av brödet och blanda ner. Tillsätt grädde och yoghurt och blanda allt till en kletig massa.
    2. Bred ut massan tunt på en färdigkavlad smördeg. Rulla ihop smördegen och se till att ändarna försluts ordentligt, annars blir det smetigt…
    3. Grädda i ugnen enligt smördegens anvisningar, ca 20-25 min vid 180-200 grader. Kan vara lämpligt att täcka över rullarna med folie efter att de har fått gyllenbrun färg.
    4. Serveras antingen som snittar efter att den svalnat och skurits. Kan med fördel även serveras som huvudrätt tillsammans med en fräsch grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben