Indian coleslaw

Kålsallad med lime, chili och jordnötter. Jättegott till lax eller kyckling.

Ingredienser

  • 5 dl strimlad vitkål
  • Saften från 1 lime
  • 2-3 cm färsk ingefära, skalad och finhackad
  • 1 ½ msk vitvinsvinäger
  • 1 ½ msk strösocker
  • ½ tsk spiskummin
  • 1/4 tsk cayennepeppar
  • 2 tsk flingsalt
  • 1/4 tsk svartpeppar
  • 1 jalapeño, mycket fint hackad
  • 200 g körsbärstomater, halverade
  • 1 liten rödlök, tunt skivad
  • 1 rejäl näve färsk koriander, hackad
  • Rostade jordnötter, hackade
  • Instruktioner

    Vispa ihop ingefära, lime, vinäger, socker, spiskummin, cayenne, salt och peppar. Tillsätt vitkål, lök, jalapeño, tomater och koriander, och blanda ordentligt. Toppa med jordnötterna.

    Liknande recept

    15 min
    4-5
    4
    10 min
    3-5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben