Indisk blomkålsgryta med mango

Serverar: 4 portioner

En riktig smakexplosion i munnen är denna goda vegetariska gryta! Skräms inte av den långa ingredienslistan. Denna gryta går snabbt att göra.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 stor morot
  • 400 g fast potatis
  • ½ blomkålshuvud
  • 2 msk rapsolja
  • 1½ msk garam masala
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk malen koriander
  • 2 dl röda linser
  • 5 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 400 ml kokosgrädde
  • 1 mango
  • 1 msk pressad limesaft
  • 2 dl gröna ärter
  • Salt
  • Servering
  • Basmatiris
  • Mezeyoghurt
  • Naanbröd
  • Garnering
  • Eventuellt mynta
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka lök och vitlök. Dela, kärna ur och hacka chilin. Skala och skär moroten i ca ½ cm stora tärningar. Skala och skär potatisen i ca 2 cm stora bitar. Skär blomkålen i små buketter.
    2. Stek löken, vitlöken, chilin och morötterna i oljan i en gryta tills löken är mjuk. Rör ner kryddorna och stek ytterligare 2 minuter. Tillsätt linserna, potatisen, buljongen och kokosgrädden och låt sjuda ca 12 minuter. Vänd ner blomkålen och sjud ytterligare ca 3 minuter.
    3. Skala och skär mangon i ca 2 cm stora tärningar. Pressa limen. Tillsätt mango, limesaft och ärter i grytan och smaka av med salt.
    4. Servera grytan med kokt basmatiris, mezeyoghurt och naanbröd. Garnera eventuellt med mynta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben