Av Indiens alla härliga vegetariska rätter är denna en av de allra vanligaste, en god och enkel potatisrätt med en mängd olika kryddor som frestar smaklökarna.
Ingredienser
1 tsk chiliflingor
1 msk garam masala
2 tsk spiskumminfrön
1 tsk gula senapsfrön
1 tsk fänkålsfrön
1 tsk svartpepparkorn
2 lagerblad
3 vitlöksklyftor
2 gula lökar
1 kg potatis
3 cm ingefära
2-3 msk matlagningsolja
1 röd chilifrukt
1 grön paprika
1 röd paprika
1 l grönsaksbuljong
1 msk gurkmeja
2 dl avrunnen yoghurt
Instruktioner
- Blanda chiliflingor, garam masala, spiskumminfrön, senapsfrön, fänkålsfrön, svartpeppar och lagerblad i en skål. Stöt kryddblandningen i en mortel eller kör den hastigt i en liten kaffekvarn.
- Skala och hacka vitlöken. Skala löken och skär den i tunna skivor. Skala potatisen och tärna den i ganska små bitar. Riv ingefäran.
- Hetta upp oljan i en tjockbottnad bryta. Fräs kryddblandningen hastigt i oljan. Rör sedan ner vitlök, lök och ingefära och fräs ytterligare några minuter under omrörning.
- Dela chilifrukten och paprikorna och ta bort kärnorna. Skär i småbitar. Blanda ner potatis, chili och paprika i grytan.
- Häll buljongen över grönsakerna. Rör ner gurkmeja och låt allt koka upp. Sjud under lock cirka 20 minuter. Servera med svalkande yoghurt.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Indien!
I Indien blandar man aldrig rätterna, dessutom äter man med fingrarna....