Indisk curry med potatis

Serverar: 4 portioner

Av Indiens alla härliga vegetariska rätter är denna en av de allra vanligaste, en god och enkel potatisrätt med en mängd olika kryddor som frestar smaklökarna.

Ingredienser

  • 1 tsk chiliflingor
  • 1 msk garam masala
  • 2 tsk spiskumminfrön
  • 1 tsk gula senapsfrön
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 1 tsk svartpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 gula lökar
  • 1 kg potatis
  • 3 cm ingefära
  • 2-3 msk matlagningsolja
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 grön paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 l grönsaksbuljong
  • 1 msk gurkmeja
  • 2 dl avrunnen yoghurt
  • Instruktioner

    1. Blanda chiliflingor, garam masala, spiskumminfrön, senapsfrön, fänkålsfrön, svartpeppar och lagerblad i en skål. Stöt kryddblandningen i en mortel eller kör den hastigt i en liten kaffekvarn.
    2. Skala och hacka vitlöken. Skala löken och skär den i tunna skivor. Skala potatisen och tärna den i ganska små bitar. Riv ingefäran.
    3. Hetta upp oljan i en tjockbottnad bryta. Fräs kryddblandningen hastigt i oljan. Rör sedan ner vitlök, lök och ingefära och fräs ytterligare några minuter under omrörning.
    4. Dela chilifrukten och paprikorna och ta bort kärnorna. Skär i småbitar. Blanda ner potatis, chili och paprika i grytan.
    5. Häll buljongen över grönsakerna. Rör ner gurkmeja och låt allt koka upp. Sjud under lock cirka 20 minuter. Servera med svalkande yoghurt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Indien!
    I Indien blandar man aldrig rätterna, dessutom äter man med fingrarna....

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben