Indisk currygryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Smakrik och god gryta att servera till kvällsvard.

Ingredienser

  • 500 g benfri kotlettrad eller skinkstek
  • 1 gul lök
  • 1 syrligt äpple
  • 1 mogen mango
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk indisk curry (gärna Vindaloo)
  • 1 krm mald spiskummin
  • 1 krm mald koriander
  • 1 krm mald kardemumma
  • 4 dl vatten
  • 2 msk kycklingfond
  • 2 dl grädde
  • ½ purjolök (den gröna delen)
  • 1 röd paprika
  • 1 squash
  • Maizenaredning
  • Salt
  • Nymalen vitpeppar
  • ½ knippa färsk koriander
  • Smör till stekning
  • Instruktioner

    1. Skär bort fettet från köttet och skär det sedan i cm- tjocka stavar. Skala och hacka löken grovt. Skär äpplet i bitar med skalet på. Skala mangon och skär fruktköttet i bitar.
    2. Skölj purjolöken väl och strimla den på längden. Ta ur kärnorna ur paprikan och strimla den fint. Skala och skär squashen i stavar. Fräs lök, äpple och mango med rapsoljan i en kastrull. Pudra över curry och rör om. Låt fräsa någon minut.
    3. Tillsätt vatten, kycklingfond, spiskummin, mald koriander och kardemumma. Låt koka upp och sänk värmen så att vätskan sjuder utan lock.
    4. Bryn köttet i smör i het panna, salta och peppra efter smak och sänk värmen och låt köttet bli helt genomstekt. Lägg över köttet i kastrullen tillsammans med paprika, purjolök och squash. Tillsätt grädden och låt koka upp och sjuda ytterligare någon minut. Red av grytan. Smaka av med salt och peppar.
    5. Strö finklippt färsk koriander över grytan. Servera med nykokt pasta eller basmatiris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben