Indisk currykyckling

Serverar: 4 portioner

All indisk mat är suverän, men denna är godast dagen efter tillagning...

Ingredienser

  • 1 kyckling
  • 2 msk margarin eller smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 1½ - 2tsk curry
  • ½ liter vatten
  • 1 burk ärter eller i pkt djupfryst
  • Grädde
  • Instruktioner

    1. Stycka den råa kycklingen i mindre bitar. Bryn bitarna i margarin i en stekpanna. Gör en ganska stark currysås. Fräs samman margarin, mjöl och curry. Späd med buljong eller vatten.
    2. Lägg i den brynta kycklingbitarna och låt dem sakta koka i såsen ca: 15 minuter. Lägg i ärterna mot slutet och späd med grädde.
    3. Servera med kokt ris, syltlök och en sallad med grapefrukt.

    Liknande recept

    5
    30 min
    4-5
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben