Indisk currykyckling.

Serverar: 4 portioner

5 poäng per portion.

Ingredienser

  • 500 g kycklingfiléer
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 skalade äpplen
  • 1 msk curry
  • 1 tsk mald ingefära
  • 1 msk garam masala
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1 msk soja
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 3 msk mango chutney
  • 1 burk (400 g) kokosmjölk (max 6%)
  • Instruktioner

    1. Dela filéerna i mindre bitar. Hacka lök och vitlök, dela äpplen i tärningar. Fräs lök, vitlök och äpple i olja tillsammans med kryddorna. Lägg i filéerna och bryn så att de får lite färg. Tillsätt soja, buljongtärning, mango chutney och kokosmjölk. Puttra sakta under lock i ca 20-30 min.
    2. Servera med ris och sallad.

    Liknande recept

    5
    30 min
    4-5
    2

    Kommentarer (2)

    catlover 3 november 2009

    Tack för ett jättegott kycklingrecept, full pott av mig det får.

    evelie 1 februari 2011

    Jättegott! Bdå fruktigt och med en känsla av äkta indisk smak

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben