Denna fruktkaka är saftig och god men väldigt mäktig så en liten bit räcker länge. Kakan äts vanligen till jul men vem säger att man inte kan avnjuta den året runt?
Ingredienser
5 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 nypa salt
1 dl honung
7 dl florsocker
250 g rumstempererat smör
6 ägg
1 dl whisky
Fyllning
200 g dadlar
75 g torkad ananas
75 g torkad papaya
75 g torkad mango
75 g syltad ingefära
150 g ljusa russin
Finrivet skal av 1 apelsin
½ dl whisky
1 msk pepparkakskryddor
150 g valnötter
Hej! Fick denna kaka på vår indiskaafton i lördags och den var mycket god. Påminde om en fruktkaka jag brukar göra till jul. Hälsningar/sommarsemester
Provade receptet ett par veckor sedan. Kakan blev fantastisk!