Indisk fruktkaka

Serverar: 20 portioner

Denna fruktkaka är saftig och god men väldigt mäktig så en liten bit räcker länge. Kakan äts vanligen till jul men vem säger att man inte kan avnjuta den året runt?

Ingredienser

  • 5 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 nypa salt
  • 1 dl honung
  • 7 dl florsocker
  • 250 g rumstempererat smör
  • 6 ägg
  • 1 dl whisky
  • Fyllning
  • 200 g dadlar
  • 75 g torkad ananas
  • 75 g torkad papaya
  • 75 g torkad mango
  • 75 g syltad ingefära
  • 150 g ljusa russin
  • Finrivet skal av 1 apelsin
  • ½ dl whisky
  • 1 msk pepparkakskryddor
  • 150 g valnötter
  • Instruktioner

    1. Börja med fyllningen: Kärna ur och dela dadlar, ananas, papaya, mango och syltad ingefära i mindre bitar. Blanda bitarna med russinen. Tillsätt apelsinskal, whisky och pepparkakskryddor. Låt fruktfyllningen stå och dra i ett dygn.
    2. Sätt ugnen på 150 grader. Rör ner valnötterna i fyllningen. Blanda mjöl och bakpulver i en skål. Blanda ner vaniljsocker, salt och honung i skålen med den marinerade frukten.
    3. Vispa florsocker och smör vitt och poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning. Vänd därefter ner mjölblandningen. Rör försiktigt ner den marinerade fruktblandningen.
    4. Smöra och mjöla en form, ca 2 liter. Fördela smeten i formen. Grädda kakan ca 2 timmar. Ta kakan ur formen och häll 1 dl whisky över. Kakan kan ätas nygräddad och ljummen eller förvaras väl inpackad i kylen i flera veckor

    Liknande recept

    4
    1 h 20 min
    1

    Kommentarer (2)

    Sommarsemester 15 februari 2009

    Hej! Fick denna kaka på vår indiskaafton i lördags och den var mycket god. Påminde om en fruktkaka jag brukar göra till jul. Hälsningar/sommarsemester

    vesat 22 maj 2011

    Provade receptet ett par veckor sedan. Kakan blev fantastisk!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben