Indisk grönsakspytt

Serverar: 2 portioner

Kryddmixen med nejlikor och ingefära doftar gott gott som huvudrätt eller som tillbehör till grillat. Eller hoppa över såsen och servera stekt ägg till.

Ingredienser

  • 6 potatisar
  • 2 morötter
  • ½ blomkålshuvud, ca 300g
  • 1 tsk garam masala
  • ½ tsk gurkmeja
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 2 msk färsk, hackad koriander eller persilja
  • Sås
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 tsk färsk, hackad mynta eller 1 tsk torkad
  • Instruktioner

    Skala potatis och morötter och skär dem i lite större tärningar. Dela blomkålen i små buketter. Fräs garam masala och gurkmeja i smör i en stor stekpanna. Lägg i grönsakerna, salta och stek ca 15 min. Strö över koriander. Smaksätt yoghurten med vitlök och mynta. Servera pytten med såsen och ett gott bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben