Indisk gryta med Quorn Bitar och pilaffris

Näringsberäkning: En portion innehåller ca 389 kcal / 1626 kJ. Kolhydrater: 54,5 g, protein: 15,5 g, fett: 11,8 g, fibrer: 6,9 g. Energifördelning: Protein: 16 %, fett: 27 %, kolhydrater: 57 %.

Ingredienser

  • 1 förpackning quornbitar (400 g)
  • 3 dl långkornigt ris
  • ½ gul lök finhackad
  • 1/4 pkt saffran
  • 1 krm paprikapulver
  • ½ dl russin
  • 5 dl vatten
  • 1 msk grönsaksfond, konc
  • 1 knipplök, strimlad
  • 3 vitlöksklyfta(or), skivade
  • ½ röd chilifrukt, finhackad
  • 1 msk brödkryddor, malda
  • 5 st tomat(er), hackade
  • 2 dl vatten
  • 1 msk grönsaksfond, konc
  • 1 morot skivad
  • ½ grön paprika, strimlad
  • 1 tsk strösocker
  • 1 dl koriander, strimlad
  • 20 g babyspenat
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • Flytande margarin, till stekning
  • Salt
  • Pressad citron
  • Instruktioner

    1. Fräs riset och det första lökhacket i lite margarin.
    2. Tillsätt saffran, paprikapulvret och russinen.
    3. Häll i vattnet och grönsaksfonden, koka under lock på svag värme i ca 20 minuter.
    4. Rör ned knipplöken i riset, smaka av med salt.
    5. Hetta upp lite margarin och fräs det andra lökhacket, vitlöken, chilin, brödkryddorna och tomaterna.
    6. Häll i vattnet och grönsaksfonden, koka ihop.
    7. Tillsätt quornbitar och morötterna, sjud i ca 10 minuter.
    8. Tillsätt paprikan, sjud i ytterligare 2 minuter.
    9. Dra åt sidan, rör ned sockret och koriandern, smaka av med salt och citron.
    10. Rör ned matlagningsyoghurten alternativt servera den som tillbehör, garnera med babyspenaten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben