Indisk gryta med Quorn Bitar och pilaffris
Näringsberäkning:
En portion innehåller ca 389 kcal / 1626 kJ.
Kolhydrater: 54,5 g, protein: 15,5 g, fett: 11,8 g, fibrer: 6,9 g.
Energifördelning:
Protein: 16 %, fett: 27 %, kolhydrater: 57 %.
Ingredienser
1 förpackning quornbitar (400 g)
3 dl långkornigt ris
½ gul lök finhackad
1/4 pkt saffran
1 krm paprikapulver
½ dl russin
5 dl vatten
1 msk grönsaksfond, konc
1 knipplök, strimlad
3 vitlöksklyfta(or), skivade
½ röd chilifrukt, finhackad
1 msk brödkryddor, malda
5 st tomat(er), hackade
2 dl vatten
1 msk grönsaksfond, konc
1 morot skivad
½ grön paprika, strimlad
1 tsk strösocker
1 dl koriander, strimlad
20 g babyspenat
2 dl matlagningsyoghurt
Flytande margarin, till stekning
Salt
Pressad citron
Instruktioner
- Fräs riset och det första lökhacket i lite margarin.
- Tillsätt saffran, paprikapulvret och russinen.
- Häll i vattnet och grönsaksfonden, koka under lock på svag värme i ca 20 minuter.
- Rör ned knipplöken i riset, smaka av med salt.
- Hetta upp lite margarin och fräs det andra lökhacket, vitlöken, chilin, brödkryddorna och tomaterna.
- Häll i vattnet och grönsaksfonden, koka ihop.
- Tillsätt quornbitar och morötterna, sjud i ca 10 minuter.
- Tillsätt paprikan, sjud i ytterligare 2 minuter.
- Dra åt sidan, rör ned sockret och koriandern, smaka av med salt och citron.
- Rör ned matlagningsyoghurten alternativt servera den som tillbehör, garnera med babyspenaten.
Liknande recept
Kommentarer (0)