Indisk kikärtsgryta

Serverar: 4 portioner

Vegetarisk rätt. Garam masala är en vanlig indisk kryddblandning där bland annat svartpeppar, kardemumma, kummin och kanel ingår.

Ingredienser

  • 2 burkar kikärter, à 400 g
  • 2 gula lökar
  • 1 cm färsk ingefära
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 gröna chilifrukter
  • ½ tsk gurkmeja
  • 3 msk olja
  • 2 tomater
  • 1 msk koriander
  • 2 tsk garam masala
  • 2 msk pressad citronsaft
  • Tillbehör
  • Ris
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
    2. Hacka lök, ingefära, vitlök och chilifrukter fint. Stek allt i olja i en stekpanna tillsammans med gurkmeja.
    3. Kärna under tiden ur och hacka tomaterna. Rör ner dem i stekpannan. Tillsätt koriander och kikärter (spara kikärtsspadet) Låt fräsa några minuter.
    4. Tillsätt kikärtsspadet och låt sjuda ytterligare några minuter. Blanda sist i garam masala och citronjuicen. Koka ett par minuter till. Späd eventuellt med mer vatten om det ser torrt ut.
    5. Servera grytan med ris och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben