Vegetarisk rätt.
Garam masala är en vanlig indisk kryddblandning där bland annat svartpeppar, kardemumma, kummin och kanel ingår.
Ingredienser
2 burkar kikärter, à 400 g
2 gula lökar
1 cm färsk ingefära
2 vitlöksklyftor
2 gröna chilifrukter
½ tsk gurkmeja
3 msk olja
2 tomater
1 msk koriander
2 tsk garam masala
2 msk pressad citronsaft
Tillbehör
Ris
Sallad
Instruktioner
- Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
- Hacka lök, ingefära, vitlök och chilifrukter fint. Stek allt i olja i en stekpanna tillsammans med gurkmeja.
- Kärna under tiden ur och hacka tomaterna. Rör ner dem i stekpannan.
Tillsätt koriander och kikärter (spara kikärtsspadet)
Låt fräsa några minuter.
- Tillsätt kikärtsspadet och låt sjuda ytterligare några minuter.
Blanda sist i garam masala och citronjuicen.
Koka ett par minuter till.
Späd eventuellt med mer vatten om det ser torrt ut.
- Servera grytan med ris och sallad.
Liknande recept
Kommentarer (0)