Indisk kyckling i kryddig kokossås.

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Kycklinggryta på indiskt vis med ljuvlig smak och färg. Succén är given!

Ingredienser

  • 1 liten gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 bit färsk ingefära
  • 1 chilifrukt
  • 2 stjälkar citrongräs (den nedersta delen)
  • 500 g kycklingfilé
  • 2 msk olja
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk salt
  • 400 g kokosmjölk
  • 50 g cashewnötter
  • 50 g kokosflingor
  • 1 msk potatismjöl
  • Instruktioner

    1. Skala och skär löken i klyftor. Skala vitlöksklyftorna. Skala ingefäran och hacka den. Kärna ur chilifrukten och hacka den. Mixa gul lök och vitlök, ingefära, chilifrukt och citrongräs till en jämn massa i en matberedare med kniv eller stavmixer. Skär kycklingköttet i bitar. Stek chilimassan i olja i en wokpanna, 1-2 minuter tills det börjar dofta. Tillsätt gurkmeja och fräs ytterligare. Lägg i kycklingen. Salta och stek den lätt runtom. Lägg över i en gryta. Tillsätt kokosmjölken och koka upp. Rör om väl och sänk värmen. Sjud i 15 minuter.
    2. Hacka nötterna. Rosta dem i en stekpanna tillsammans med kokosflingorna. Red av såsen med potatismjöl blandat med kallt vatten. Låt grytan få ett uppkok, smaka av med salt. Strö över det mesta av kokosflingeblandningen. Servera med kokt ris, wokade grönsaker och resterande kokosflingor.
    3. Tips! Finhacka röd paprika och strö över grytan!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    jennyolsson57 17 maj 2012

    Gott! Jag tog lite mindre krydda och lite grönskaer i och det blev också bra.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben