Indisk kyckling med cashewnötter

Serverar: 4 portioner

Det finns många recept på indisk kycklinggryta men jag hittade inte denna.

Ingredienser

  • 500 g kycklingfilé
  • Marinad
  • 3 msk matolja
  • ½ msk maizenamjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 1 tsk sambal oelek
  • Till stekning
  • 3 msk matolja
  • 100 g cashewnötter
  • 3-4 hackade vitlöksklyftor
  • 1 stor lök i skivor
  • 2 paprikor i stora tärningar
  • Ev soja
  • Instruktioner

    1. Blanda marinaden och lägg i kycklingen i mindre bitar (lägg allt i en plastpåse och vänd kycklingen i marinaden några gånger). Hetta upp en wokpanna och häll i olja.
    2. Fräs nötterna ett par minuter tills de är gyllenbruna. Ta upp dem. Fräs vitlöken tills den får färg. Lägg i kycklingen med marinad. Rör hela tiden. Blanda ner paprikabitarna och löken och fräs ett tag. Rör till sist ner nötterna och smaksätt med soja om det behövs. Servera med ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben