Indisk kycklingcurry

Jättegott Om man vill ha grytan starkare så kan man låta en chilipepparfrukt koka med.

Ingredienser

  • 500 g färsk kycklingfilé
  • 1 gul hackad lök
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk ingefära
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk gurkmeja
  • 2 msk olja
  • 1 tsk salt
  • ½ dl vatten
  • 1½ - 2 dl mellangrädde
  • 1 kruka färsk koriander
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingen i kuber på 2cm. Hacka löken fint och pressa vitlök. Fräs löken med kryddorna i 2 minuter på mycket svag värme. Lägg ner kycklingen och rör om.
    2. Salta och späd på med vatten. Låt kycklingen puttra på svag värme ca: 5 minuter. Rör om då och då, så det inte bränns vid. Späd sedan med grädden, lite i taget och låt koka sakta i 20 minuter. klipp över koriandern och servera kycklingen direkt ur grytan med bröd och ris med en fräsch sallad till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben