Indisk kycklingcurry med ingefära

Serverar: 2 portioner

Indiska kryddblandningar kan man köpa i thaibutiker eller på internet.

Ingredienser

  • 2 kycklingfilér
  • 3 msk krossade tomater
  • 2-3 cm färsk skivad ingefära
  • 1,5 tsk spacemix masala
  • 3 msk matolja
  • 4 msk matyogurth
  • 2 dl vatten (ungefär)
  • 1 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Skiva tinad eller färsk kyckling och skölj den i vatten. Lägg kycklingbitarna, skivad ingefära och tomatkrosset i en kastrull. Låt småkoka under lock på medelhög värme tills vattnet från kyckling och tomatkross kokat bort.
    2. Tillsätt oljan och kryddmixen rör om och låt småkoka ca 5 minuter. Tillsätt matyogurthen och låt koka ihop ung. 5 minuter
    3. Tillsätt vattnet och saltet. låt småkoka till vattnet kokat in och köttet känns mört. Det ska fortfarande vara lite såsigt och det gör inget om kycklingen delar på sig.
    4. Servera med Chapatisbröd. Vill man har ris till går det också bra.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben