Indisk kycklingfärssås

Serverar: 4 portioner

Ta din kycklingfärssås till nya höjder med curry, kanel och kokos.

Ingredienser

  • 2 morötter
  • 1 stor gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 200 g vitkål
  • 1 chilifrukt
  • 3 msk olja
  • 1 ½ tsk curry
  • 1 tsk kanel
  • 400 g kycklingfärs
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • Salt
  • Svartpeppar
  • ½ lime
  • Servering
  • Ris eller nudlar
  • Mango chutney
  • Matyoghurt
  • Rostad mandel
  • Instruktioner

    1. Skala och skiva morötterna. Skala och finhacka lök och vitlök. Strimla kålen. Dela, kärna ur och hacka chilin.
    2. Fräs grönsakerna i hälften av oljan tillsammans med kryddorna i en stekpanna. Lägg över i en stor kastrull. Stek färsen i resten av oljan i stekpannan. Lägg över i kastrullen med grönsakerna.
    3. Tillsätt kokosmjölk, vatten och smulad buljongtärning. Låt små koka ca 15 minuter. Smaksätt med salt, peppar och pressad lime.
    4. Servera kycklingfärssåsen med ris eller nudlar samt mango chutney, matyoghurt och rostad mandel.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben