Indisk kycklingpaj

Jättegod...

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 2 msk vatten
  • Fyllning
  • 140 g bacon
  • 350 g kycklingkött
  • Salt
  • Peppar
  • Ca 1 tsk indisk ktyddblandning ex. tikka india
  • 1 dl salta jordnötter
  • 1 skivad banan
  • 3 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl chilisås
  • Instruktioner

    1. Blanda samman alla ingredienserna till degen i en matberedare, eller för hand. Kavla ut degen till en form ca 27 cm i diameter och lägg degen i formen. Nagga degen och ställ den i kylskåpet ca 30 minuter.
    2. Tärna baconet och strimla kycklingen. Stek kyckling och bacon, krydda försiktigt med salt, svartpeppar och indisk krydda. Låt svalna något.
    3. Fördela det stekta köttet med jordnötter och banan i formen. Vispa samman ägg och grädde, tillsätt chilisåsen och krydda försiktigt med salt och svartpeppar.
    4. Häll äggstanningen i formen. Grädda i 200 grader i ca 35-40 minuter.
    5. Servera med en sallad till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben