Indisk lasagne

Serverar: 4 portioner

Tid: 55 minuter

Välj nöt, lamm- eller fläskfärs, eller varför inte göra den vegetarisk genom att ersätta färsen med kikärter eller quorn?

Ingredienser

  • 12 lasagneplattor
  • 2 1/2 dl turkisk yoghurt
  • 1/2 dl mango chutney
  • 2 dl riven ost
  • 1/2 dl grovt hackad mandel
  • Olja/smör till stekning och till formen
  • Köttfärssås
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk rapsolja
  • 500 g köttfärs
  • 1 tsk garam masala
  • 1 tsk spiskummin
  • 3/4 tsk gurkmeja
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 förpackning krossade tomater, 500 g
  • 1 tsk salt
  • Tillbehör
  • 1 banan
  • 1 mango
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • Instruktioner

    1. Köttfärssås: Skala och hacka lök och vitlök. Bryn lök och vitlök i lite olja i en stekpanna. Lägg i färsen och stek den smulig. Krydda med garam masala, spiskummin, gurkmeja och paprikapulver. Tillsätt tomatkrosset och låt allt bli varmt. Smaka av med satl och ev mer av de andra kryddorna. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Smörj en ugnssäker form. Bred ut köttfärssås i botten. Klicka på yoghurt och mango chutney, strö över ost och täck med lasagneplattor. Fortsätt varva ingredienserna, avsluta med ost och mandel. Gratinera mitt i ugnen 25 min.
    3. Servering: Skär banan och mango i bitar och blanda med yoghurt.

    Liknande recept

    5
    45 min
    8-10
    1
    1
    1 h 45 min
    9

    Kommentarer (2)

    Fridalius 3 oktober 2008

    Låter jättegott!

    Claes 14 juni 2019

    god

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben