Välj nöt, lamm- eller fläskfärs, eller varför inte göra den vegetarisk genom att ersätta färsen med kikärter eller quorn?
Ingredienser
12 lasagneplattor
2 1/2 dl turkisk yoghurt
1/2 dl mango chutney
2 dl riven ost
1/2 dl grovt hackad mandel
Olja/smör till stekning och till formen
Köttfärssås
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk rapsolja
500 g köttfärs
1 tsk garam masala
1 tsk spiskummin
3/4 tsk gurkmeja
2 tsk paprikapulver
1 förpackning krossade tomater, 500 g
1 tsk salt
Tillbehör
1 banan
1 mango
2 dl turkisk yoghurt
Instruktioner
- Köttfärssås: Skala och hacka lök och vitlök. Bryn lök och vitlök i lite olja i en stekpanna. Lägg i färsen och stek den smulig. Krydda med garam masala, spiskummin, gurkmeja och paprikapulver. Tillsätt tomatkrosset och låt allt bli varmt. Smaka av med satl och ev mer av de andra kryddorna. Sätt ugnen på 225 grader.
- Smörj en ugnssäker form. Bred ut köttfärssås i botten. Klicka på yoghurt och mango chutney, strö över ost och täck med lasagneplattor. Fortsätt varva ingredienserna, avsluta med ost och mandel. Gratinera mitt i ugnen 25 min.
- Servering: Skär banan och mango i bitar och blanda med yoghurt.
Liknande recept
Kommentarer (2)
Låter jättegott!
god