Indisk mangokyckling

Serverar: 4 portioner

Kycklingen smaksätts med tandooripasta på indiskt vis och får en fin sötma av mogen mango. 383 kcal/portion.

Ingredienser

  • 1 mogen mango
  • 3 msk tandooripasta
  • 2 msk olivolja
  • 1 gul lök, hackad
  • 600 g kycklingfiléer, tärnade
  • 4 dl lätt kokosmjölk
  • 1 dl färsk koriander, hackad
  • Instruktioner

    1. Tärna mangon genom att först skära av de två kinderna på vardera sidan av kärnan. Skär ett rutmönster i fruktköttet utan att skära genom skalet. Vänd skalet ut och in så att fruktköttet buktar ut och skär av fruktköttstärningarna. Skär av fruktköttet som sitter på kärnan. Blanda mango och tandooripasta i en skål. Täck över och ställ i rumstemperatur 30 minuter så att alla smaker utvecklas.
    2. Hetta upp olivoljan i en teflonstekpanna och fräs löken 5 minuter tills mjuk. Tillsätt kycklingköttet och bryn under omrörning cirka 5 minuter tills kycklingtärningarna är brynta runtom.
    3. Blanda ner mango och tandoori och fräs cirka 1 minut. Rör ner kokosmjölken och koka upp. Låt sjuda på svag värme 10 minuter. Strö över koriander och servera med ris.

    Liknande recept

    4.5
    40 min
    4
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben