Indisk räkcurry med kokosmjölk

Serverar: 2 portioner

Mixad vitlök och ingefära har jag köpt i en thaibutik. Man kan säkert använda pressad vitlök och färsk riven ingefära. Mangopickles kan man också köpa i thaibutiker. Kan säkert ersättas med mangochutney. Tillaga curryn i en gryta eller en stekpanna med hög kant.

Ingredienser

  • 20 jätteräkor/tigerräkor + ½ tsk salt
  • * ¼ tsk spiskummin
  • * ½ tsk korianderpulver
  • * ½ tsk gurkmeja
  • * 1 tsk mild chilipulver (för färgens skull)
  • ½ tsk mixad vitlök
  • ½ tsk mixad ingefära
  • 2 bitar grön chili (hacka bitarna för starkare smak)
  • 2 hackade gula lökar
  • 4 msk olja
  • 80 ml kokosmjölk
  • 1 ½ tsk salt
  • Instruktioner

    Skölj räkorna och blanda med en halv tesked salt. Blanda alla kryddor märkta med * till en pasta/gröt med lite vatten. Bryn den hackade löken i matoljan. Den ska vara riktigt gyllenbrun. Håll koll på värmen så att den inte blir bränd. Tillsätt den mixade vitlöken och ingefäran, rör om. Blanda i kryddpastan och rör om. Lägg i räkorna, chilibitarna och rör om väl, låt småputtra i ca. 5 min. Häll på kokosmjölken om curryn verkar torr späd med lite vatten. Den ska ha en såsig konsistens. Smaka och tillsätt salt efter behag. Garnera med hackad koriander. Servera curryn med ris och mangopickles.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben