Indisk räkgryta

Serverar: 4 portioner

Går även att göra helt vegetariskt. Byt ut räkor mot t ex aubergine, böngroddar och svamp.

Ingredienser

  • 600 g skalade räkor
  • 2 burkar krossade tomater
  • 4 röda paprikor
  • 6 msk matolja
  • 2 msk curry
  • 2-4 vitlöksklyftor
  • 1/2 färsk röd chili
  • 2 msk paprikapulver
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • salt
  • Instruktioner

    Hetta upp matoljan. Lägg i curry, pressade vitlöksklyftor och paprikapulver. Tillsätt räkorna och rör om. Låt räkorna bli varma och dra åt sig av kryddorna.Ta därefter upp dem. Finhacka chilin och hacka paprikan. Lägg dem i grytan och häll i tomatkrosset. Smaka av med salt. Låt koka under lock i 10 minuter. Blanda i matlagningsgrädden och låt koka ytterligare någom minut. Lägg tillbaka räkorna och låt dem bli varma. Servera med ris, sallad och ett gott vitt vin.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    punkiish 14 augusti 2010

    Sååå god!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben